FAQ

FAQ

Wanneer ontvang ik mijn trackinggegevens?
Zodra uw bestelling is verzonden, wordt een trackingnummer gegenereerd. Deze gegevens worden naar u gemaild nadat uw bestelling is verzonden. Om uw bestelling te volgen, klikt u op de link in de e-mail om deze te bekijken.
Als u uw trackinggegevens niet binnen 24 uur na verzending van de bestelling ontvangt, kunt u via e-mail of livechat contact met ons opnemen.

Hoeveel is verzending?
We bieden 100% gratis verzending service.

Welke van deze betaalmethoden accepteert u?
We accepteren de volgende betaalmethoden: PayPal, creditcard (Visa, Master Card) en Western Union.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Wanneer wij de betaling ontvangen, zullen wij deze binnen 2 werkdagen verzenden en u per e-mail op de hoogte stellen.

Ik heb net het verkeerde product besteld! wat moet ik doen?
Maak je geen zorgen, we kunnen je zeker helpen! Dit is wat je moet doen;
Kies het juiste product en betaal het. Zodra u een nieuwe bestelling hebt geplaatst, kunnen we de eerste bestelling volledig terugbetalen, u hoeft alleen een e-mail te sturen naar onehoesje@hotmail.com en een van onze vriendelijke teamleden lost dit probleem voor u op.

Wat als ik de goederen al heb ontvangen maar mijn bestelling wil annuleren?
Als uw bestelling is afgeleverd, moet u de goederen aan ons retourneren. Nadat we uw geretourneerde goederen in ons magazijn hebben ontvangen, wordt een terugbetaling aan u geretourneerd.

Er is een probleem met mijn goederen. Wat moet ik doen?
Als er een probleem is met uw goederen, helpen wij u graag verder.
Als dit gebeurt, e-mail dan uw supportteam met uw ordergegevens en eventuele informatie over uw probleem naar onehoesje@hotmail.com.
Een van onze vriendelijke medewerkers van de klantenservice zal binnen 1 werkdag na uw aanvraag per e-mail contact met u opnemen.

Kan ik mijn verzendadres wijzigen?
Om uw verzendadres aan te passen, logt u eenvoudig in op uw account om uw bestelinformatie en verzendadres te wijzigen.

Mijn verzendadres is onjuist, hoe te doen?
Zodra uw bestelling is verzonden, stuurt u ons onmiddellijk een e-mail om eventuele correcties op uw adres in te voeren. Correctieaanvragen na 24 uur worden niet in aanmerking genomen en kunnen resulteren in niet-bezorgde pakketten. Hoewel we alle bestellingen heel zorgvuldig controleren vóór verzending, kunnen we niet verantwoordelijk zijn voor onjuiste informatie zoals adressen. Controleer uw bestelling zorgvuldig voordat u uw bestelling indient.

Wat is uw restitutiebeleid?
Wij bieden 100% tevredenheidsgarantie binnen 30 dagen nadat we uw artikel hebben ontvangen. Dit betekent dat als u niet tevreden bent met uw bestelling om welke reden dan ook binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel, wij uw betaling zullen terugbetalen. We willen een risicoloze winkelervaring bieden.
Als uw bestelling niet op de geplande tijd aankomt (vanwege pakketverlies, enz.), Neem dan contact met ons op en wij zullen de bestelling terugbetalen of opnieuw verzenden.
Restituties en retours worden na 30 dagen niet verwerkt.
bedankt voor je medewerking.